26 februari 2010

Ferferis födelsedag

För lite drygt två veckor sedan så fyllde Ferferi år! Detta firades med efterrätten först och sist! Dagen började med något varje födelsedagsbarn skall ha, tårta! Eftersom det inte fanns prinsesstårta så blev det "une tartin" på Pauls i Saint Germain! Födelsedagsbarnet fick ett ljus i sin tårta och vitt vin i glaset! Förutom Ferferi som var födelsedagsfin i sin klänning så var även Pauls ett fint kafé med en klassiskt stilig inredning.

Så småningom blev det dags att bege sig mot restaurangen Les Cocottes135 Rue Saint-Dominique i 7:e. Efter flitigt googlande, jämförande, ändrande och tänkande föll valet på denna restaurang. Många bra recensioner samt att det var en restaurang med fransk mat bidrog. En hel del recensenter nämde även att det var bra att vara där lite innan klockan 19, som är öppningstid, för att vara säker på att få bord. Detta då restauarangen inte tar bokningar. Vi kände oss lite tidiga när vi kom fram vid 18.50 och det första vi ser är ett par som står och hänger på låset?! Ett par minuter senare är det en kö på 15 personer utanför restaurangen innan den ens har öppnat. Bådade gott!







Köandet fortsatte under hela kvällen i restaurangen där folk stod och sippade på ett glas vin medan de väntade på ett bord. Väl inne hamnade vi i baren. Lokalen är avlång och många av platserna för par är vid just baren. Matfantaster som vi båda är så beställde vi snabbt in pilgrimscarpaccio samt en tonfiskpaté till förrätt samtidigt som vi anammade en fransk sed och beställde in en aperitif innan maten. Tonfiskpatén var underbar och strået vassare än carpaccion även om även den var god! Till huvudrätt tog jag mycket konstigt nog pilgrimsmusslor igen, denna gång i en apelsin och saffransås tillsammans med endiver. Ferferi valde en hönsfrikassé som var något av det godaste båda hade smakat på länge! Till efterrätt blev det en kaffe för mig och getyoghurt med honung för Ferferi . Mätta och belåtna gav vi oss sedan ut i Pariskvällen höga på mat.

English: About two weeks ago it was Fereferi´s birthday! The day both started and ended with a dessert. First a cake at Pauls café in Saint Germain followed by a visit to the restaurant Les Cocottes in 7th arr. The restaurant was chosen after intense googling, comparing and contemplating. A combination of good reviews and french cuisine seemed good!

Alot of reviews stated the importance to be in time, preferably a bit before 19 to be sure to get a table, partly due to the fact that they don't take reservations. We arrived a bit early at 18.55 and the first thing we see is a couple chillin outside the door?! 5 minutes and 15 persons later there was a que lining up outside Les Cocettes.

Well inside, as the food lovers we both are, we orderded as fast as we could! Scallops carpaccio and tuna paté. The paté took first place followed by the carpaccio, both very tasty indeed! As our maincourse we had chicken fricassé and I, strangely, ordered scallops again. This time in an orange and saffron sauce with endives. We both agreed on the chicken being one of the most tasty dishes we have eaten in a long long time! Recommended! After a small dessert consisting of coffé for me and goats yoghurt for Ferferi we headed out into the Paris night high on food!

/Max

2 kommentarer:

  1. Mums... Hur mycket kostar det ungefär att gå på en sådan restaurang i Paris? :)

    SvaraRadera
  2. Hej! Minns inte exakt vad allt gick på men jag har för mig att huvudrätterna gick loss på 15 samt 20 Euro. Men gott var det! Rekommenderas! :)

    SvaraRadera