15 februari 2010

PAULs

Lite ofrivillig bloggpaus har det blivit då det varit på det ena och det andra som upptagit min tid. Men nu ska vi se om jag kan göra en kort resumé.

På morgonen på min födelsedag fick jag frukost på sängen! Väldigt svenskt och jag är minsann inte helt van. Men alltid ett trevligt sätt att väckas på. Sedan väntade samtal från Sverige och England och jag talade länge och väl med delar av min familj. Så fint. Så mysigt. Så saknad. Tack ni älskade för att ni uppvaktade mig så på min födelsedag. När vi kommit i ordning till slut drog vi till PAULs som ligger på 77 Rue de Seine. Det är sådant ställe där de chica parisiska kvinnorna går för att sippa på sitt thé och skvallra i någon timme eller två under ljuset av de stora fina kristallamporna.

Jag var osäker på vad jag skulle välja så jag bad servitrisen att välja ut något gott som påminde om en tårta då vi var ute och firade min födelsedag och rätt vad det är kommer hon tillbaka med en tårtbit med ett ljus på! Så jag blundade och önskade och var alldeles salig över denna lilla överraskning. Tårtan var för övrigt en Tarte Citron och till det drack jag vitt vin då de inte hade champagne. Max tog en Tarte Framboise med en espresso.

Max passade in i den fina barocka miljön.


Min vän Solli hade rekommenderat PAULs Pain Raisin tidigare och sagt att dem bakade äkta sådana som var supergoda. Som den bakelseexpert hon verkar vara (och det faktum att hon arbetar hetlid på Ladurée) så svalde jag allt hon sa med hull och hår och sprang iväg och köpte de omtalade russinbakelserna häromdagen. Jag har inte så mycket att jämföra men kan konstatera att visst var dem fantastiskt goda! Solli du får sluta prata bakelser med mig, det är inte bra för mig! Eller så får du prata om det under tiden vi powerwalkar.

English: On my birthday we went to PAULs on 77 Rue de Seine here in Saint Germain were the guests are so oh very chic. I had a small bottle of wine and a Tarte Citron and the sweet waitress came with a candle on it! Max ate a Tarte Framboise with a cup of coffee. Check out this place for a Parisian feeling and try the delicious Pain Raisin that I discovered thanks to Solli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar