09 februari 2010

Nanny

Ja då ska jag berätta om ett utav jobben jag gör nu! Jag fungerar som en deltidsnanny för en jättesöt tjej på fem år. Fyra dagar i veckan får jag hämta henne från skolan, ge henne mellanmål och leka med henne eller vad som nu står på schemat. 'E' är halvsvensk och supersöt och smart. Hon har väldigt mycket energi som de flesta i hennes ålder och vi skrattar och har kul hela tiden, så det är ett roligt jobb minst sagt. Som halvsvensk och halvfransk varvar hon mellan språken friskt, så det är hur bra inlärning som helst för mig! Jag suger åt mig alla franska ord och förstår jag inte så ber jag henne förklara för mig. Hon kan engelska också, trespråkig vid fem års ålder är inte illa. E går på en fin privatskola och varje gång jag ska hämta upp henne så är det med förväntan. Det är faktiskt väldigt roligt att stå där med andra mammor och pappor och nannys och vara med i deras vardag med att hämta upp barnen, och lyssna på deras diskussioner. Sedan är det lite häftigt när de som har livvakter kommer med sina svarta bilar med mörka fönster och glider ur bilen så fort grinden öppnas för att uppenbara sig i sina Chanel och Hermés-kläder. Hmm undrar vilka dem är...


Ja det säger väl en del när även de minsta bär märken som Uggs.


Här brukar jag stå och vänta på att E ska komma ut.

Idag när hon kom ut slank hon snabbt in handen i min ficka och drog upp min iPhone som hon låste upp utan problem för att sedan ta ett kort på mig. Första och enda kortet ser ni här. Jag var lite förundrad över att hon ens visste hur man tog kort med en touch screen än mindre hur man låser upp telefonen... Ska kolla om hennes föräldrar kanske äger en iPhone.

English: One of my jobs right now is to be a part time nanny for a Swedish/French girl of five years. She is supersmart and real fun so we laugh a lot together. She talks three languages and she speaks often in French to me, which is great, I learn a lot by just listening to her. Her school is posh and it is interesting to stand outside along with the mums, dads and other nannies while waiting for the children to come out. I enjoy being part of their daily life and listening to their discussions and watch some of them, when they come together with their boduguards in their fancy cars.

2 kommentarer:

  1. Åh! Fancy, fancy! Vad kul att få veta mer om ditt nya jobb :-) Inte illa att kunna tre språk vid 5-års ålder!
    Bisous!

    SvaraRadera
  2. Hehe, vad roligt att du tycker det sötnos! Ja hon är supersmart, peppar peppar.

    SvaraRadera