17 februari 2010

Chez Solli

Solli bjöd över mig hem till sig igår för ett litet knytkalas. Egentligen skulle Max ha följt med också men han har tvyärr blivit sjuker så kvällen för honom fick spenderas i sängen med aspirin och strepsil som sällskap.


Solli bor på Boulevard Saint Germain som är en tvärgata till vår, så det tar bara fem minuter att traska över. Jag tog med en flaska vin, soppa, grissini och Cantal-ost och hon bjöd på en god sallad och efterrätt bestående av ugnsbakade äpplen med kanel och socker. Superbt!

Det visade sig dock att Solli inte hade någon vinöppnare så vi fick knacka på hos grannen och fråga efter en. En chic ung kvinna med stor lägenhet som öppnade för oss i sina klackar och sa en lång lång mening på franska som varken jag eller Solli riktigt förstod.

English: I went over to Sollis for a dinner yesterday. I brought soup, grissini, Cantal cheese and white wine and she made a delicious salad and as dessert she had made baked apples with cinnamon and sugar.

2 kommentarer:

 1. Det var supertrevligt att ha dig på besök! Synd att Max var sjuk..jag hoppas han är på bättringsvägen :-)

  Jag lämnade tillbaka korkskruvsöppnaren i en liten Sephora-bag som jag hängde över deras dörrhandtag :-) Men tänk..att gå runt i högklackat hemma så sent på kvällen..hihih...très chic!

  Et voíla, nu ser jag att osten heter Cantal :-) frågade precis i ditt andra inlägg om vad osten heter nämligen...

  à demain!

  SvaraRadera
 2. Sötnos, tack så hjärtligt för igår. Det var trevligt, och oj vad tiden gick snabbt! Haha, jag tror det blir bra med påsen. Så lustigt att vi bara inte kunde gett den med en gång egentligen, men chic var hon minst sagt.
  Biz

  SvaraRadera