15 februari 2010

Crous

Sedan skolan började har jag och Max ätit lunch på studentrestaurangerna i staden. Vi går i skolan 10-12 båda två och efteråt skyndar vi oss till någon 'bamba' så vi hinner i tid innan kön blir alldeles för lång och tröttsam. Maten brukar aldrig kosta mer än 3.50€ och då får man en huvudrätt med en sallad och efterrätt till. Egentligen kan man fritt välja vad man vill ha, måste nödvändigtvis till exempel inte ha en sallad till. Huvudsaken är att man plockar till sig minst 6 poäng och då är huvudrätten mellan 3-4 poäng. Och det finns mycket att välja på! Ska se om jag kan få till ett kort på det nästa gång.Det går oftast att välja på tre-fyra rätter och då finns det många gånger pizza, pommes frites eller andra onyttigheter. Så det är svårt att hålla sig till de hälsosamma produkterna och lockelsen är väldigt stor att bara strunta i grönsakerna, frukten eller salladen och istället ta nuggets med ketchup och pommes frites med bröd och ost till förrätt och en stor tårtbit till efterrätt. Max och jag känner oss alltid väldigt vuxna i våra val när vi jämför med de andra vid borden. Vi är minst sagt i minoritet när vi äter våra rätter.


En snabb blick åt sidan visar högar med pommes frites, chokladpudding och coca-colaburkar.

För er som bor i Paris och är sugna på att äta er mätta för ett litet pris så finns det en hemsida till dessa restauranger: www.crous-paris.fr. Det finns flera olika i stan och enda kravet är att man är student. Dock skiljer sig kvaliteten avsevärt mellan de olika platserna.

English: For poor students such as me and Max, Crous is invaluable. It's cheap and often very good food. You can have a salad, a fruit and a main course for less than 3.5€. Although it is often hard to not choose the unhealthy food such as the french fries and the chocolate puddings. Just look at the other plates on our table. Crous has restaurants all over Paris and the quality varies. Check out their website for more information: www.crous-paris.fr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar