09 februari 2010

Musée de l'Armée

Under nyår hade jag en del vänner över och tillsammans hade vi en väldans trevlig tid tillsammans. En av dagarna drog vi iväg till armémuseet och kikade på rustningar och kanoner och tankbilar och annat som hör krig till. Det var intressant men bäst var nog ändå avdelningen som handlade om Charles de Gaulle. Dit gick bara jag och Alex och oh boy, vi ångrade det inte en sekund. Allting var byggt för interaktion och var mer modernt än resten av muséet. Vi blev som barn när vi fick trycka och pilla och flytta på saker. Smart sätt att göra historia intressant! Det visades även en film om C.Gaulle som berörde både mig och Alex, haha! Den var skickligt filmad med starka bilder och bra musik och när lamporna tändes igen kände vi att vi tyckte om denna herre väldigt mycket fastän filmen var väldigt subjektiv. Vi får ta och läsa på helt enkelt i efterhand. Tack vänner för en go tid här, ni är saknade!

Karta över Paris i plexiglas och med skärmar som visar historian.

Charles de Gaulles ansikten genom åren.

Den här delen minns jag inte vad den handlade om. Alex, fill me in om du kommer ihåg!


English: I had a great time when my friends from Sweden were here. One day we went to visit the Army Museum together and I especially liked the part about Charles de Gaulle since it was very modern and interactive. If you are going to this museum, don't miss out on this part!

4 kommentarer:

 1. Ah nice! Men jag och Max var på fotoutställning från Afghanistan som var väldigt vacker också. Jag tror dessutom fortfarande inte på att CDG utställningen var så bra. Ni har nog hittat på det bara...

  SvaraRadera
 2. Haha, vi slapp betala i alla fall och bara det i sig var ju bättre! :)

  SvaraRadera
 3. Fotoutställningen var ju barnförbjuden, var det inte så Daniel? Atefeh och Alex hade inte fått komma in även om de ville.

  SvaraRadera
 4. Ja den var ju för er pensionärer. Det är gött att vara ung, tycker du inte Alex?

  SvaraRadera