16 februari 2010

Dagens onyttighet samt klädsel

Ja syftet med dagens promenad var ju som tidigare nämnt att besöka Svenska Institutet för att stoppa i oss varsin god semla en dag som denna. Vi måste fortsätta hålla vid de goda svenska traditionerna trots att vi inte längre befinner oss kvar i Sverige, speciellt en viktig dag som denna. Men tji fick vi, när vi kom fram var alla semlor slut! Trots att klockan inte hade slagit 15 än. Populära bakelser det där. Men det visade sig i alla fall att de faktiskt hade haft semlor. Så jag bad snällt, bad lite mer och tjatade till slut om att de skulle göra fler även imorgon. Jag vet att det är fusk, men kom igen! Vi hade trots allt vallfärdat i två timmar för det här syftet. Så till slut gick cafépersonalen med på det och om vi inte skulle hinna dit innan dem var slut igen skulle de lägga undan två för oss! Jippie yay!

Men eftersom jag var så inställd på en semla fick jag dämpa sockersuget på annat sätt. Det blev istället en varm och kladdig chokladkaka med apelsinsås och grädde på ett mysigt café på Rue des Archives i Marais. Jag är värdelös på att dokumentera namnen på caféer jag besöker, men ska bli bättre! Speciellt när de serverar så goda sötsaker.

Max lyckades fånga min första tugga. Jag blir som vanligt alltid lika överraskad och passionerad när jag äter något gott. Sådär så jag nästan inte kan tro att det verkligen är så gott.

Solen sken hela dagen, så tur är väl det då att Paris har uteserveringar året om.

Jag bjuder för en gång skull också på en dagens klädsel, varsegod!

English: Today was the Swedish national Semla day, a day when we eat a bun filled with almond paste(?) and cream. So we headed to the Swedish Institute to buy one each at the Swedish café. Unfortunately they had nothing left so I asked them to make some more for tomorrow, which they will! But I still had to have something sweet so we went to a café on Rue des Archives where I had a delicous chocolate cake with orange sauce and cream instead. The sunshine on the terrasse added to the great feeling...

4 kommentarer:

 1. Mums! den ser sjukt god ut!
  Kul att vi delar samma passion!

  Vi måste gå o äta på Chez Janou där man får en XXXL skål med chokladmousse!!
  Googla så hittar du bilder ;-)

  SvaraRadera
 2. Ahaaa var det Chez Janou!? Där har jag ju varit!
  :)

  SvaraRadera
 3. Non! Tu es serieuse? Har du testat deras chokladmousse? Hur var maten?

  SvaraRadera
 4. Nej jag visste inget om en sådan chokladmousse då, merde! Maten var bra, som vilken annan brasserie som helst i Paris med andra ord! Mer inriktat mot husman. Dock är det ett väldigt väldigt populärt ställe bland parisarna så om man inte bokar får man fint sitta och vänta i baren i åtminstone en trettio minuter eller så. Sen får man äta med mycket ljud i bakgrunden, det kryllar av folk!

  SvaraRadera