21 februari 2010

Le Pain Quotidien

Jag var och testade bageriet/caféet Le Pain Quotidien här om dagen, efter att ha hört att den skulle vara bra från olika håll. Stället grundades från början av belgaren Alain Coumont som inte hittade det 'rätta' brödet för sin restaurang. Så han öppnade ett bageri där han satsade på att baka såsom hans mormor en gång bakat och med ekologiska ingredienser så långt det gick. Le Pain Quotidien betyder 'det dagliga brödet' men på grund av den stora populariteten började belgaren göra även sallader och soppor som man kunde äta med brödet. Stället blev snabbt populärt och expanderade till resten av Europa, Mellanöstern och även till andra sidan Atlanten. Och så även, bra nog, i min nuvarande hemstad då, Paris!

Jag och Max är båda två väldigt svaga för kombinationen ansjovis och kapris. Så tråkigt nog, för första gången, beställde jag och Max in samma sak. Till det drack vi vinbärsjuice och päronjuice, krassliga som vi båda var.

Man fick betala sin mat vid kassan i bageriet, konstigt nog.


Det fanns stora runda träbord där man kunde sitta och samtala med de andra gästerna medan man mumsade i sig maten.

Det gick även bra att köpa med sig ekologiska produkter hem. Gottiga marmelader till brödet till exempel.

Vi tyckte båda att våra mackor var goda och stämningen var varm och mysig. Så det var ett plus. Men det var jäkligt bittert att behöva sitta och tävla med de andra gästerna om kyparens uppmärksamhet konstant. En kypare som för övrigt glömde ge oss det vatten som vi bad om tre gånger... Dessutom var det irriterande att jag och Max fick flytta in oss ett steg för att ge plats åt andra gäster. Vi hade satt oss rätt under värmelamporna (vi satt utomhus) eftersom vi båda var sjuka och kalla och det inte fanns platser inomhus. Men så kom ett sällskap på fyra och de ville, så klart, sätta ihop två bord, varav ett av dem var vårat. Inget konstigt med det egentligen, men extra känsligt när man är lite svag i kroppen som vi var. Så för en trivsam upplevelse på ett i övrigt mysigt café/bageri så ska nog de populära tiderna som frukost, brunch och lunch undvikas. Då kan man nog slippa de där små frustrationsmomenten. Glöm inte heller att ni betalar i kassan där inne, så slipper ni vänta på en kypare i evighet för att sedan bli hänvisad någon annanstans och vänta igen.

Det finns fyra olika i Paris, vi var på den i 8e arrondissementet, 18 Place Marché Saint Honoré. Kika på hemsidan för mer information: http://www.lepainquotidien.com/

English: Le Pain Quotidien means 'the Daily Bread' and is founded by the belger Alain Coumont. It is a combined café and bakery that offers soup, salades, pastries and bread that are made with organic ingredients. We liked the place and the food. But if you want to avoid frustration, then visit the place when it is not crowded. It tends to be crowded often though since it is a popular place. There are four places in Paris and we were at the one on 18 Place Marché Saint Honoré. Visit the website for more information: http://www.lepainquotidien.com/.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar