21 mars 2010

Sunday Brunch at LPQ






Veckans söndagsbrunch intogs på Le Pain Quotiden som jag tidigare varit på och berättat om. Men idag var första gången jag testade brunchen, ett måste på söndagar här i Frankrike. Det var en mäktig brunch som bjöds på:
*En stor tallrik ost och sallad med rökt lax/charkuterier.
*En pain chocolat/croissant/brioche (enorma).
*Biodynamisk löskokt ägg.
*En skål med biodynamisk yoghurt och müsli.
*Valfri varm dricka (vi beställde in te, choklad, latte och cappuccino).
*Valfri fruktjuice (vi beställde in cassis, päron, körsbär och äpple).
*En korg full med färskt bröd samt smör.
*Marmelader, syltar och olika sorter av nötkräm och chokladpålägg, bland annat en med vit choklad!

Så ni förstår att vi blev mätta. Gott var det också. Le Pain Quotidien rekommenderas för den goda och biodynamiska maten som serveras i en mysig och rustik miljö. Just den vi var på, på 25 Rue de Varenne i 7e arret, verkade vara en gammal fabrikslokal. Lite rough och mysig på en och samma gång.

English: The weekly Sunday brunch was spent at Le Pain Quotidien which I have been to and told you guys about previously. But today was the first time I tried the brunch, which is a very French Sunday tradition. The brunch was enormous:
*A big plate with an assortiment of chesse and salad with charcuterie/smoked salmon.
*One piece of Pain Chocolat/Croissant/Brioche (enormous pieces).
*Biodynamic boiled egg.
*A bowl of bio dynamic müsli and yoghurt.
*An optional glass of juice (we had blackcurrant, pear, cherry and apple).
*An optional hot drink (we had tea, cappuccino, chocolate and latte).
*A bascet full of freshly baked bread and butter.
*Marmelades, jams and different kinds of nut cream and chocolate to your bread, including a white chocolate cream!

So you can imagine how full we got. It was delicious. Le Pain Quotidien is recommened for the tasty and bio dynamic food that is served in a cozy and rustic environment. The one we attended, at 25 Rue de Varenne in the 7th, was situated in an old fabric. Rough and cozy at the same time.

4 kommentarer:

  1. Le Pain Quotidien är verkligen mysigt, det enda jag inte gillar med brunchen är att det inte går att få hårdkokt ägg...hehe.

    SvaraRadera
  2. Jaha det visste jag inte! Vilken tur att jag gillar löskokt ägg. Men det är ju långtifrån alla som gör det så de borde haft ett alternativ tycker jag nog allt.

    SvaraRadera
  3. gillar verkligen din blogg! man får en riktig känsla för hur det är att bo i paris. (ps ang biodynamiskt... du vet väl att det heter ekologiskt på svenska!)

    SvaraRadera
  4. Hej anonym!
    Tack för både komplimangen och tillsägelsen! :)

    SvaraRadera