21 mars 2010

La Fidélite

Så i fredags var jag på La Fidélite. Jag åkte utanför bekvämlighetszonen återigen för att testa på en parisisk hemlighet. 'Ända' till 10e arret åkte jag, bort från turiststråken och boulevarderna. För att komma till ett ställe som utifrån sett inte såg ut att vara så mycket till världen. Tunga röda draperier täckte fönstren och det fanns inte en minsta antydan på att ställe skulle vara populärt. Jag som fått uppfattningen om att La Fidélité inte ska synas på radarn för den vanliga turisten men som därför ska vara så bra när man väl är på plats. Så med skepsism steg jag innanför de oansenliga portarna och möttes av en stor vacker sal med kristallkronor och tända ljus. Sorl, vackra gäster, sexiga drinkar och inbjudande atmosfär. Vi hade kommit rätt.

Medan vi väntade på bord tog vi varsin aperitif i baren, som brukligt i det här landet. Jag och Max varsin Martini och Nici och hennes vän på besök från Tyskland tog ett glas Chablis. Maten vi sedan åt var verkligen supergod. Ankan och köttet var mört, fisken var välgrillad, grönsakerna fortfarande lite knapriga efter stekningen och såsen mustig. Efterrätten var både besvikelse och överraskning på en och samma gång. Detta då de inte var de traditionella tillagningssättet, så det var inte som vi förväntat. Men det var goda på sitt nyskapande sätt.

För en skön känsla i en vacker miljö med plingande loungemusik, utan turistkartor och kameror i sikte, samt för en fantastisk fransk matupplevelse med en annorlunda vinkling; gå till 12 Rue de la Fidélité i 10e.
Det här stället rekommenderas starkt.

Jag åt anka inbakad i sallad och med potatis- och mascarponepurée.

Vackra Nici.

Nicis vän Christine som är på besök från Tyskland.

Här uppe var det någon som fyllde år så hela salongen började sjunga för henne.


I väntan på taxi.

English: On Friday I was at La Fidélité. I went 'all' the way to the 10th arr. to try a place I heard was supposed to be sort of under-the-radar but oh so good and without all the common tourists. A Parisian secret for the hip people sort of. When I arrived it didn't seem to be that great and popular and the red heavy curtains were covering the windows so we couldn't take a look inside. So I was a bit sceptical when I walk inside the discrete door but got surprised when I walked into this big salon with chandeliers and candles. Buzz, beautiful guests, sexy drinks and a veru inviting atmosphere. We had come to the right place.

While waiting for our table we were very French and ordered an aperitif. Me and Max had Martini and Nici and her friend who is on visit from Germany drank Chablis. The food we afterwards had was truly delicious. The duck and meat was tender, the fish was well grilled, the vegetables still a bit crusty after being fried and the sauce musty. The desserts was both disappointing and surprising. This since we had expected them to be made in a traditional way and they weren't. But they were great in their new different way.

For a nice atmosphere with lounge music, no tourists and maps in sight, and for an experience of great French cuisine with a twist; go to: 12 Rue de la Fidélité in the 10th.
This place is highly recommended.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar