12 januari 2010

Vardag


Nu har två veckor i Paris passerat och mina sista gäster har åkt hem. Det var två superroliga veckor. Jag fick visa 'min' nya stad lite och skryta. Många skratt och flummiga stunder, goda middagar, många glas vin och koppar med kaffe och många många ostar senare sitter jag här nu med Max i vår nya lägenhet i Saint Germain. Vi ska påbörja vår vardag med att inhandla stekpanna och annat smått och gott. Lägenheten är städad från alla dammtussar och känns ovanligt stor nu när vi bara är två. Kanske var bra att vi hade besök vid inflyttningen?
När vi först flyttade in tvekade jag över mitt val av lägenheten men nu har vi börjat bo in oss, har städat den rätt mycket och doften av fukt och rök har börjat avta. Det faktum att vi möts av liv och rörelse så fort vi sätter foten utanför porten gör mig ännu mer säker på mitt val. Från lägenheten hörs ingenting dock tack och lov. Nej, nu har min och Max halvtimmes-paus tagit slut så nu ska jag sätta på mig strumpor och jacka och ta mig ner för trapporna de sju våningarna för att handla på Monoprix längre ner på gatan. På återseende och Ciao!

3 kommentarer:

  1. Hej! Kul att hitta din blogg :-) Ser att du pluggar på Sorbonne! Jag börjar en kurs där den 11 februari. Flyttade till Paris för en vecka sen och bor just nu på La Maison de Suède men flyttar till en lägenhet som jag fixat på Boulevard Saint Germain i slutet av januari...

    SvaraRadera
  2. Vad roligt att du hittat hit! Både till bloggen, Paris och Sorbonne menar jag. Jag börjar också den 11e igen.

    SvaraRadera
  3. Vad kul , då kanske vi ses där!

    SvaraRadera