25 januari 2010

Noir Kennedy

I helgen var vi inne på en urcool butik. Eller butiker ska det sägas. Det är två egentligen, för de ligger på olika adresser. Men det är på samma gata, Roi de Sicile i Marais, och bara några nummer ifrån varann och heter båda Noir Kennedy. Den ena kör på cool lite gotisk/punkig stil med massa Cheap Mondays(!) och faktiskt svenska designers samt lite April77 och liknande märken. Dem har kråkor i taket och tiotals kors på en vägg, massa spindlar och fjärilar på en annan vägg och en superbrant smal trappa utan räcke till andra våningen. Det andra stället kör mer på 50tals inspirerat med läderjackor, baseballjackor, massa massa jeans, dr martens, flanellskjortor och mycket annat snyggt. Provrummen är gamla engelska telefonkioskar och speglarna är inne i kistor. Golvet knarrar och musiken spelas på högsta volym, vilket grannarna tydligen klagar på mycket. Jag misstänker att det är klubb på nedervåningen också då jag såg nåt skymta under vespan som stod för trappan. Jag var helt frälst. Bästa vintagebutiken hittills vad gäller stil. Dock lite dyrare priser än dem där ruskigt billiga ställen jag vanligtvis går till.

2 kommentarer:

  1. alltså!! Det var ju här jag hittade baseballjackan som jag ville köpa. Kostade 65 E och jag hade ju tyvärr inga E. Annars hade jag köpt den. Cool butik ändå!

    SvaraRadera
  2. Haha! Där ser man. Vilken var det då? Ska vi köpa den i efterhand kanske eller inväntar du till nästa besök? När och hur hittade du den här butiken förresten?

    Hahah du sa E!

    SvaraRadera