21 januari 2010

Halva dagen gången

I morse var jag och Max väldigt hurtiga om jag får säga det själv. Redan klockan 8.00 ringde klockan, supertidigt för två morgontrötta själar. Ni får skratta hur mycket ni vill. Hur som haver. Vi åt en snabb frukost och innan 9.30 lyckades vi komma ut! Jag sprang och lämnade mitt CV som jag skulle och pratade med ägaren i cirka 2 minuter innan jag kunde springa iväg igen. Minst sagt en snabb intervju, det bådar inte gott. Han verkade fått in många intresseanmälningar. Men jag är glad ändå då jag för varje möte får öva på min franska lite! Det börjar bli lite roligt det här.


Sedan gick vi runt hörnet och satte oss på ett fullspäckat café med massa fransoser som drack sitt morgonkaffe med en pain au chocolat eller en croissant. Så vi gjorde desamma exklusive bakverken. En mycket stark men ack så god kaffe. Max trodde den var stark just för att det var en morgonkaffe. Kanske det?

Vi drack och filosoferade om framtiden och när kaffet var uppdrucket tog jag med Max in på Le Bon Marché som låg mittemot, för att visa på hur fransmännen shoppar: lyxigt.
Det är lustigt det här med namnet. Bon marché betyder 'bra köp' och man syftar då i vardagligt tal på att det är ett fynd . Som när man varit på marknaden och prutat ner priset en massa, då har man gjort ett 'bon marché'. Så namnet blir lite vilseledande då det i det här fallet betyder ett 'bra köp' som i ett 'fint köp'. Madame Jehiel, min professor, brukade skratta mycket åt det här och förklarade det här för oss så vi inte skulle bli lurade av Le Bon Marché, ha! Vi tittade lite snabbt på damkläderna från Chloé, Marni, Dries Van Noten, Celine.... men eftersom jag fick sån ångest över hur fint men så dyrt allt var så tog vi istället rulltrapporna till översta våningen för att titta på de coola möblerna och det gamla glastaket i Art Deco-stil. Mycket fint.

Efter Le Bon Marché var det dags att bege sig till Ed för att veckohandla igen. Pust. Tur var väl det då att vi passerade sådana här finurliga byggnader som den ovan med porträtt i fönstren, så promenaden dit blev lite mer intressant.


Så här ser förresten vårat skafferi ut. Det är inte ämnat att vara skafferi men man tager vad man haver, och det här är vad vi haver. Så vårt skafferi står bredvid 'soffan' i vardagsrummet. Glamouröst, don't you think? Speciellt nu när den är fylld med massa konserver från Ed!

Snart ska vi iväg på nya äventyr! Max har nämligen ledigt idag :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar