08 september 2009

Salle 20

Mina lektioner är i Montparnasse. Som fortfarande är ett oupptäckt område men som jag vet om ska vara riktigt trevligt. Snart så klämmer jag in en sightseeing där och då berättar jag mer. Mina lektioner är på översta våningen i ett gammalt hus. Fem våningar är det enligt dem själva. Men jag undrar vad de gör med de utrymmen som är emellan, för tro mig, det där är inga vanliga fem våningar. Det är snarare tio! Ingen hiss finns det heller, så ni kan tänka er vilken träninsvärk jag har idag. Efter de här fyra månaderna kommer jag ha ben hårda som stål. Det ser jag framemot. Lektionerna pågår 1510-1700. Utan paus. Ja utan paus. Men tur är väl det egentligen för att kånka upp och ner för de där trapporna är inget någon gör frivilligt.

Studietakten är i warp-fart. Otroligt snabbt. Imorgon har vi ett prov, och då är det två dagar sedan mina studier började...

Madame Jehiel är en väldigt excentrisk och glad person. Igår hade hon rött läppstift, röda stora örhängen, röda byxor, röd tröja och röda skor. Lady in red. Hennes hår är klippt i en sned page, det vill säga klippt ovanför örat på ena sidan och nedanför hakan på andra. Hon är ursprungligen från Japan tror jag och hon är så exalterad när hon lär oss franskans fonetik så hon får vita kritfläckar i hela ansiktet. Hade jag fått så hade jag tagit kort på henne. Men det är strikt förbjudet att ha uppe mobilen och alla herrar måste ta av sig hatten. Men inte tjejerna, vi får ha hatt minsann!
Byggnadens court yard. Ser det ut att vara fem vanliga våningar tycker ni?

Utsikt från ena hållet från Salle 20 där mina lektioner kommer vara.
Från andra hållet ser man Eiffeltornet!

3 kommentarer:

 1. Har hon rött hår?

  SvaraRadera
 2. åh ikväll har sarontjejerna vavrit på beyond/topshop kväll, det var tomt utan dig! Vi tog lite kort för din skull och jag köpte två kjolar på beyond. Jag tänkte komma ner snart, runt okt/nov, när skulle det passa dig? inte säkert att dejv kan följa med..men vi kollar veckoslut..puss!

  SvaraRadera
 3. V: Neheee!? Bohoo!! Vill se korten! Jag kan eg. när som helst men ska bara se till så det inte blir krock med andra besök! Superkul om du kommer!

  D: Ne... svart. Idag hade hon vit gardin-tema.

  SvaraRadera