21 september 2009

La Regine, Velib och Champs Elysées

I fredags hade jag och tjejerna bestämt att vi skulle upptäcka Paris klubbliv. Så vi bestämde en kväll tillsammans med några av mina klasskamrater och vi begav oss till La Regine som ligger parallellt med Champs Elysées. Tyvärr inga bilder från stället men om ni tänker er Finlandsbåten ungefär så har ni bilden framför er, enligt Jeanette. La Regine var kuligt. Jag språkade med fransosen Pierre och han lovade att visa oss dem bästa restaurangerna i Paris då han var kock och kunnig inom ämnet.


När natten började övergå till morgon kände vi att det var dags att runda av. Men tunnelbanan går inte på natten och vi får inte glömma att vi fortfarande är snåla studenter. Så Veronica knäckte den briljanta idén att cykla hem med en Velib! Velib finns över hela Paris och finns att hyra för 1 euro i halvtimmen eller som prenumeration på olika perioder. Visst är det briljant? På dagarna vågar man dock inte cykla i den galna trafiken men på natten går det finemang. Dock så strulade det hela sig, låt oss inte gå in på detalj.....

....så vi tog nattbussen hem istället. Inget fel med det, tvärtom! När vi väntade på bussen hade vi inget mindre än Triumfbågen som utsikt på den vackert upplysta Champs Elysées.

2 kommentarer: