08 september 2009

Mitt nya hem

Just det ja. Har inte hunnit berätta för er om min lägenhet. Fick en finfin lägenhet i förra veckan. Gratulerar till mig! Åh sicken lägenhet sen! En trea! Med två stora balkonger och allt. Det ni! Flatmates har jag också, två svenska tjejer som jag stötte på på svenska kyrkan här i Paris. Hittade den här lägenheten medan de två också jagade för fullt så jag frågade dem helt sonika om de ville dela den med mig. Inte kan jag bo där helt själv förstår ni.

Hur som haver, så bor jag i 12e arrondisement. Paris olika distrikt går som en snigel, i en loop som börjar inifrån och ut. Från 1-20. Så ni kan ju kika på kartan exakt var jag bor. Nära Bastille och Voltaire.

Men jag har inte berättat om inflyttet va? Jo så här var det, att lägenheten hade stått obebodd i 10 år!!! Fråga inte mig varför, synd på en sådan lägenhet tycker jag. Ett av rummen har fuktskador dessutom, så den står tom fortfarande. I allafall, så kan ni ju föreställa er hur en sådan lägenhet ser ut, alltså som stått tom i 10 år. Damm, damm och åter damm. Nästan som aska, jag undrar inte om det var aska. I tre dagar hade jag andninsvårigheter. I tre dagar städade vi för fullt. Jag tror bannemej det var aska. Lägenhetens egen aska. En ledsen lägenhet som börjat förmultna, så var det nog. Vi flyttstädade i princip.

Men nu så, nu skiner den och doftar gott. Golven är blanka och väggarna åter vita. När vi fått det lite hemtrevligt lägger jag upp bilder för beskådan. Om ni vill skriva till mig är min adress:
22 Rue du Sergent Bauchat
75012 Paris
porte 10

1 kommentar:

  1. Coolt! Grattis! Jippi jippi jippi låter super!

    SvaraRadera