28 november 2009

Macaroons encore!

Vid min skola kan man köpa sådana här gottigheter. Farligt för en gottegris som mig.

Jag har upptäckt att det är många som inte vet vad Macarons är fortfarande. För mig har de goda bakelserna varit självklara långt innan jag åkte till Paris. Så nu ska jag dela med mig av det jag vet och det gör jag lättast med min kära vän Wikipedia:

"Makroner, fr. macaron, är ett bakverk gjort på äggvitor, mald mandel, florsocker och socker. De är biskviformade (runda kupolformade med platt botten) kakor som är några centimeter i diameter, med ett relativt fast ytterhölje och beroende på variant ett knaprigt luftigt eller ett mjukt segt innandöme. Den marängliknade konsistensen kommer sig av de marängliknande ingredienserna. Luftigheten beror på äggvitan och det förekommer inget mjöl eller jäsmedel i makronerna. Kakorna är oftast ihoplagda två och två med en söt smaksatt smörkräm emellan. Smörkrämen, och även de själva marängerna, smaksätts med många olika smaker, beroende på affär, säsong, område och så vidare."

2 kommentarer:

  1. jag har försökt göra egna.... lyckas inte riktigt.

    SvaraRadera