10 november 2009

John Nollet goes Nabil


Okej, då har tisdagen kommit och tisdagen gått så nu ska jag berätta vad som hänt! Vet inte riktigt var jag ska börja... kronologiskt brukar fungera bra.

Minns ni Club Sandwichs Halloweenfest jag berättade om? Där träffade jag Nabil. En urskön kille som jag klickade med direkt och vi bytte nummer. Hårstylist, låtskrivare och modell, headhuntad av ingen mindre än John Gallianno själv. Bara några dagar efter festen ringer han upp mig för att berätta om en fantastisk händelse, som han uttrycker det. Lite förvånad att han inte ringde några av sina franska vänner först låter jag honom berätta om när han varit och pratat med Paris allra bästa hårstylist och hur han nu fått en jobbintervju hos denne. Vad roligt! -utbtrister jag lite förvirrat. Han berättar om utmaningen han fått: -Gör en make over. Tänk på en Chanel-klänning. Gör det vackert, gör det klassiskt och gör det perfekt!

Nabil som modell för Vivienne Westwood. Här finns några fler bilder på hans modellkarriär. Om ni är konfunderade; Djinn Airam är hans professionella namn.

Åh vad fabulous! - tjuter jag. Och det är då jag förstår varför han ringer just mig. - Jo Atefeh, jag behöver en modell! Lite exalterad tackar jag och tvekar inte en sekund. Fria händer får han dessutom, har aldrig gett det innan. Men kom igen, killen har ju jobbat på Frederic Fekkai i New York, varit Martha Stewarts hårstylist, varit med på Tyra Banks show för sina skills, jobbat med håret på serien Samantha Who.............

Jag läser även på om mannen han ska intervjuas hos; John Nollet. Såpass duktig som kändisfrisör att han själv blivit kändis visar det sig. Såpass erkänd att Louis Vuitton specialsytt väskor till hans verktyg. Såpass eftertraktad att han får turnera runt i världen för att utföra sin tjänster. Ja ni förstår då att hela grejen genast blev väldigt spännande!

John Nollet är Monica Belluccis personliga hårstylist. Här är hans hemsida.

Så igår började den långa processen. Klockan 16.00 plockade Nabil upp mig, klockan 03.00 var vi färdiga. Men Nabil arbetade på i warpfart kan jag meddela. Ta kort, Tvätta, avfärga, tvätta, föna, platta, klippa, färga, tvätta, föna, slinga, tvätta, föna platta, klippa. Något liknande var det. Ni ska se honom. Han är redan en stjärna. Passionen lyser i ögonen på honom när han arbetar. Total fokus är det. Inte en sekund är tråkig och han kan hålla på i timmar. Han rör och för sig med håret på ett sätt jag inte sett någon annan göra och perfektionismen är total. Jag hade inte en tråkig stund just för att det var så inspirerande att se honom i arbete. Sällan jag träffat på någon som är så talangfull i det den gör. Det var fascinerande att beskåda. Som grädde på moset älskade han mitt hår. Med allt illa jag fått höra om mitt hår på svenska frisörsalonger hade jag varit supernojjig innan om att han inte visste vad han gett sig in på. Men han bara skrattade och förstod inte alls vad jag pratade om. Sa att han visste med en gång att det var mig han ville styla och passade på att ge en känga till de svenska salongerna för deras lathet och okunskap! Ja då vill jag härmed också göra det! Gett!

Så vi kommer i säng vid fyra på morgonen, somnar vid fem för vi är så nervösa och åtta går vi upp för den sista touchen. Så beger vi oss av stylade till tänderna. På vägen går Nabil runt och fixar mig hela tiden och jag får känna på livet som påpassad stjärna. Han berättar för mig hur den processen han gjort enbart görs på kändisar just för att de fotas så mycket och i så många vinklar. Syftet är att undvika linjer i håret och istället få håret att se ut som det bara skiftar i olika nyanser. Han började ju med att färga av allt, så ett tag var jag helblond. Sedan stod han med en målarpalett och målade på håret som en tavla. Lindade in håret i massa massa bomull och la på plast runt det. Del för del. Sista färgningsdelen var en toning han la över hela huvudet... Så här blev resultatet:

Ingen mer Elaine, nu är det Eva Longoria som gäller tyckte han! Här i mittbena.

... och här i sidbena.

Här ser ni skiftningarna, linjerna vid kammen på spännet är lagret under som syns.

Vid sidan ser det ut så här med de olika lagren av hår. Nabil ville egentligen inte att jag skulle ta dessa bilder då håret är helt ostylat och utan produkter. Pfff.... perfektionist! Jag måste ju visa mina läsare.

Och John Nollet? Han är verkligen en guru inom det han gör. Det var precis som att han utförde yoga med mitt hår såsom han röde sig kring det, böjde sig fram och tillbaka, gick runt mig ett halvt varv för att dra huvet tillbaka en kvarts, vinklade handleden och sen vinklade saxen ... Referade mitt huvud till en sol och tog god tid på sig att visa Nabil hans teorier kring vartenda hårstrå. Hans studio var fantastisk. Betonggolv, vita orkidéer, stuckaturer i taket och inslag av hans Louis Vuitton-väskor och fina glasburkar med oljor.

John Nollet med några av sina Louis Vuitton-väskor.

Jobbet? Det får vi se om ett par dagar. Men det bådar gott då Nollet pratade med Nabil som han redan hade jobbet och istället för att som vanligt kritisera faktiskt gav just honom beröm. Sa att hans arbete med mitt hår var nästan perfekt, fina ord det där ska ni veta. Duktiga Nabil. Nu är jag supertrött och mer förkyld än någonsin. Har haft en ihärdig hosta och förkylning i över tre veckors tid. Sov gott allihopa och hoppas ni inte tyckte det var för dunderlångt. Det var en ära att ha fått en sådan fantastisk skönhetsbehandling av Nabil och hans magiska känsla för hår. Samt även att Paris allra bästa stylist, monsieur Nollet, som tar 700€ för enbart en klippning, tog emot mig i sin studio för att finjustera mitt hår och göra det perfekt. (Oh well, vet att det var Nabils dag men jag njöt av varenda sekund!) Så nu kommer jag verkligen sova gott.5 kommentarer:

 1. JÄVLAR! Vad snyggt det blev! Hel otroligt. Och vilken sjuk grej! Det måste ha varit grymt. Grattis til en skön upplevelse och en grym frisyr.

  Puss baby!

  SvaraRadera
 2. Tu es magnifique!
  To kheili khosgeli!

  SvaraRadera
 3. Oj shit! Coolt! Du blev jättefin! Och vilken superrolig upplevelse. Ovant att se dig i ljust hår men det passar dig grymt! Skönt att ha fått det ordentligt gjort, bara att ha den vetskapen..det skulle jag vilja känna på. Puss!

  SvaraRadera
 4. Vilken vacker ficka (har du alltid varit) som har fått superstylat hår!

  Avundsjuk jag är på alla dina äventyr i Paris gullet.

  KRAM

  SvaraRadera
 5. Tack mina små sötnosar för det fina komplimangerna. Jag är supernöjd, även om jag är obsessed med mitt långa svarta hår egentligen. Men kul med nytt och hår slutar ju tack och lov aldrig växa. Nåja på de flesta.

  SvaraRadera