09 mars 2010

Pizza Vesuvio

Efter en fredag med årets party var jag rejält lat hela helgen (åldern?). Passade på att vara hemma mycket för att ta igen mig både fysiskt, psykiskt och studiemässigt. Hade test på måndagen så det behövdes. Vill inte heller riskera att bli sjuk igen nu när jag äntligen blivit frisk. Jag har varit sjuk mycket i Paris och börjar undra om det beror på det ständigt ombytliga vädret som gör att jag aldrig är klädd rätt. Graderna åker berg och dalbana upp och ner. Regn en dag, blåst en annan, helt plötsligt minusgrader för att sedan bli varmt igen. Så där håller det på...

Men det var inte det jag skulle berätta! Lat helg så nya tag på måndagen. Då vi hade tvättdag igår bestämde vi oss för att klämma in ett restaurangbesök medan vi väntade. Blanda nytta med nöje som det så fint kallas. Jag kom hem från jobbet vrålhungrig. Så vi sorterade upp tvätten snabbt, dog när vi kånkade på två enorma kassar ner för de sju trapporna, slängde in tvätten i fem maskiner och betalade en miljon kronor för att snabbt springa över till Pizza Vesuvio.

Ja ni hörde rätt. Pizza i Paris. Pizza och Paris. I samma mening. Jag är inte det minsta otacksam för fransk gastronomi, tvärtom ett hängivet fan. Men även den franska gourmanden kan tröttna på gåslever, löksoppa, sniglar och champagne efter ett tag. Jag minns inte när jag sist åt pizza, kanske i Sverige i somras? Så med ett starkt sug och en google i beredskap surfade jag mig igenom diverse matsajter och Parisguider och fann att en av dem bästa pizzeriorna låg i mina kvarter! Perfekt, don't you think?

Pizza Vesuvio ligger på 1 Rue Gozlin i 6e arret och har öppet alla dagar i veckan till skillnad från andra restauranger.

Som vanligt är vi svenskar för tidiga, här i Paris äter de ju inte förrän 21 tidigast! Det var först när vi skulle bege oss därifrån som gästerna började stormade in.

Ställer var väldigt stort och blev näst intill fullsatt framåt kvällen. Gott betyg.

Pizzorna.... pizzorna! Delikata saker sannerligen. Jag åt en 'Pinoni'(?) med mozarella, soltorkade tomater, marinerade tomater, ruccola och en annan italiensk hårdost (mums!) jag har glömt namnet på. Supergod topping, välkryddad tomatsås och en deg som lyckades vara frasig och mjuk på en och samma gång. Pojkvännen i sin tur valde en klassisk Pepperoni. Jag var lite tveksam till hans val då mina erfarenheter av den specifika sorten varit väldigt dåliga i Sverige. Oftast blir pepperoni-pizzor väldigt flottiga och pepperoni smakar mest stark än något annat. Men här var den faktiskt strået vassare än mitt säkra kort! Vilken smakupplevelse! Det är indeed skillnad på pepperoni och pepperoni...


Comme boisson blev det italienskt rött för moi och italiensk öl för monsieur. Perfekt måndagsmiddag.

English: After the party of the year on Friday I got really lazy during the weekend, getting old maybe? I stayed home to relax and study instead. Don't want to risk getting sick again. Have been sick a lot here in Paris. My guess is that it is because of the constantly up and down-going degrees and the always changing weather. Which leads to the consequence that I never am appropriately dressed.

But to the point! After a lazy weekend we started living again on Monday. We had to do our laundries yesterday so to make this boring activity more fun we decided to eat at a restaurang while waiting. I was starving when I arrived home from my job so we quickly put our laundry in two big sacks, died under the weight when getting down the seven floors, throw the laundry in five machines at the Laverie and paid a million euros to finally run over to Pizza Vesuvio.

Yes you heard me right, pizza in Paris. Two words that rarely appear in the same sentence. But even the finest gourmand can get tired of the fois gras, onion soup, snails and champagne. I don't remember when was the last time I had a pizza, maybe in Sweden last summer? So after googling back and forth I realised that one of the best Pizza places in Paris actually was in my neighbourhood. Perfect, don't you think?

Pizza Vesuvio is on 1 Rue Gozlin in the 6th arr.

6 kommentarer:

  1. jag blir alltid lika glad när jag ser birra moretti haha

    SvaraRadera
  2. Haha! Är det en favorit? Det var första gången jag smakade på den, och den var god! Men jag föredrar mörk mörkare mörkast öl!

    SvaraRadera
  3. vad kul att jag bara behövde trycka på ditt namn på sollis blogg för att sedan hamna här:)

    helt fantastisk text, du skriver så humoristiskt, underhållande samtidigt informativt!

    keep up the good work!

    /Hana

    SvaraRadera
  4. Hej Hana och välkommen!
    Tack jättemycket för den fina komplimangen. Jag ska leva lite på den i några dagar!! Får tacka Solli för att hon länkade mig också!

    SvaraRadera
  5. gud nej, hatar öl haha. bara kul att dela namn ;)

    SvaraRadera
  6. Jaha haha tänkte inte på det!

    SvaraRadera